Dødehavet

En naturlig kilde til helse og velvære

muddame dødehavetDødehavet ligger på det laveste landbaserte punktet på kloden – 400 meter under havnivået, og er en av de kraftigste kildene for helse og velvære som finnes. Dødehavsmineraler har unike egenskaper for hud, kropp og sjel.

Dødehavet er en innsjø på størrelse med Mjøsa lokalisert i Negev ørkenen på grensen mellom Jordan og Israel. Havet inneholder drøyt 20 viktige og vitale salter og mineraler i et konsentrat man ikke finner andre steder i verden. Dødehavsmineralenes unike egenskaper mot hud og kroppslidelser har vært kjent i flere tusen år. Dronning Cleopatra benyttet leire og salter herfra for å bevare sin helse, og hennes skjønnhet var viden kjent. MINERAL CARE produktene er fremstilt av salter, leire og mineralrikt vann fra Dødehavet, og gjennom bruk av disse får man utnyttet de vitale egenskapene i sitt eget hjem.

Dødehavsmineraler stimulerer metabolismen i kroppens celler – renser, vitaliserer, styrker og mykgjør huden. I tillegg stimuleres blodsirkulasjonen, som bidrar til oppmykning av stive muskler og ledd. Dessuten har mineralene antiseptisk og terapeutisk effekt.

Dødehavet

For mer spennende informasjon om Dødehavet anbefales denne link: http://en.wikipedia.org/wiki/Dead_Sea#Chemistry

Ved Dødehavet ligger det en rekke klinikker som tilbyr behandlinger mot forskjellige typer hud og kropps lidelser, som eksempelvis psoriasis og revmatisme. Flere hundre tusen mennesker fra hele verden oppsøker årlig dette naturens skattkammer for å bade i Dødehavet og smøre seg inn med den mineralrike leiren – i kombinasjon med de terapier som man får ved klinikkene. Dette området er også i særklasse klimamessig – oksygeninnholdet i luften er 10 % høyere enn ved havnivået, det er en av de tørreste regionene i verden, antall soldager pr. år er ca. 340. Dessuten er ozonlaget over Dødehavet tykkere enn andre steder. Man kan dra nytte av solstrålenes positive effekter uten å tenke på potensielle UV-skader.