Om Amoraz

Kroppspleie med urter og dødehavsmineraler

Amoraz AS ble etablert i 1991, og er norsk importør av MORAZ urteprodukter – samt MINERAL CARE serien som er fremstilt av dødehavsmineraler og eteriske oljer. Aktive ingredienser i produktene er 100 % naturlige og økologisk dyrket – og vi tilbyr produkter for både helse og velvære. I vårt sortiment finnes midler for daglig pleie, men ikke minst mot hud- og kroppsproblemer. Vi legger listen høyt når det gjelder å yte den best mulige service til våre kunder, og mener selv å kunne tilby gunstige priser på meget effektive produkter. Vi tilbyr trygg e-handel fra vår nettside.

Produktene selges gjennom helsekostbutikker, naturterapeuter, hudpleiesalonger, spa-klinikker, parfymerier og konsulenter – med distribusjon avhengig av produktserie og geografisk område. Ta gjerne kontakt for å få ytterligere opplysninger om våre produkter, samt oversikt over dine nærmeste forhandlere – post@amoraz.no

1991  Amoraz 25 år  2016

Over: Polygonum-åker i Gallilea. Moraz Ltd. får dyrket sine urter hos en lokal bonde som driver økologisk landbruk. Polygonum er i utgangspunktet et ugress, og planten kan derfor ikke kjøpes. Polygonum er den mest sentrale urten i Morazproduktene, og det dyrkes over 100 dekar pr. år. Frøene sås i mars og innhøsting skjer i september (frø til neste års avling ristes ut fra de tørkede blomstene ved høstingen). Det er primært ekstrakt fra røttene som brukes; røttene blir flere meter lange. Disse kuttes opp i biter, og lagres i ventilerte sekker. Ekstraktet trekkes ut i en nøysom steamingprosess. I enkelte produkter utnyttes blomster, blader og stengel.

Venstre: Fra Dødehavet; det er rent dødehavssalt som ligger langs strandbredden. Salt, leire og mineraler i Mineral Care hentes direkte ut fra Dødehavet.

Under: Et utvalg av urter som er tilsatt i produktene.

MORAZ

I Moraz brukes det et selektivt utvalg av urter som har positive effekter for hud, kropp og hår. Urter har i årtusener blitt brukt til healing og lindring av lidelser. Urtene tilsatt Moraz produktene dyrkes økologisk, eller hentes direkte ut fra naturen. Disse beskytter og pleier huden, virker vitaliserende og gjenoppbyggende, holder huden myk og smidig, bevarer elastikken og forhindrer prematur hudaldring. Videre stimuleres blodsirkulasjonen, stive muskler og ledd lindres. Ekstrakt fra hvitløk og persille er dessuten tilsatt i Moraz Anti-Poux, ingredienser som fra folkemedisinen er anerkjente midler mot for eksempel hodelus.

Moraz er utviklet på basis av årtusenlange erfaringer fra folkestammer i Midt-Østen, og representerer en fin kombinasjon av urgamle tradisjoner og moderne produksjonsmetoder. Urter vokser over hele verden, men vekstvilkårene i dette området gjør at plantene holder et ekstraordinært kvalitetsnivå. Dette skyldes et næringsrikt jordsmonn som samarbeider perfekt med regionens gunstige klima.

MINERAL CARE

Dødehavet ligger på det laveste landbaserte punktet på kloden – 400 meterunder havnivået, og er en av de kraftigste kildene for helse og velvære som finnes. Dødehavsmineraler har unike egenskaper for hud, kropp og sjel.

Dødehavet inneholder drøyt 20 viktige og vitale salter og mineraler i et konsentrat man ikke finner andre steder i verden. Dødehavsmineralenes unike egenskaper mot hud og kroppslidelser har vært kjent i flere tusen år. Dronning Cleopatra benyttet leire og salter herfra for å bevare sin helse, og hennes skjønnhet var viden kjent. MINERAL CARE produktene er fremstilt av salter, leire og mineralrikt vann fra Dødehavet, og gjennom bruk av disse får man utnyttet de vitale egenskapene i sitt eget hjem.

Ved Dødehavet ligger det en rekke klinikker som tilbyr behandlinger mot forskjellige typer hud og kropps lidelser, som eksempelvis psoriasis og revmatisme. Flere hundre tusen mennesker fra hele verden oppsøker årlig dette naturens skattkammer for å bade i Dødehavet og smøre seg inn med den mineralrike leiren – i kombinasjon med de terapier som man får ved klinikkene. Dette området er også i særklasse klimamessig – oksygeninnholdet i luften er 10 % høyere enn ved havnivået, det er en av de tørreste regionene i verden, antall soldager pr. år er ca. 340. Dessuten er ozonlaget over Dødehavet tykkere enn andre steder. Man kan dra nytte av solstrålenes positive effekter uten å tenke på potensielle UV-skader.